Wonen

Pijnacker-Nootdorp biedt dorps wonen in een landelijke groene omgeving. In deze gemeente vindt u een ruim aanbod aan huur- en koopwoningen, bestaande en nieuwbouwwoningen in verschillende prijsklassen. Ook zelfbouw op een vrije kavel is mogelijk! De belangrijkste voorzieningen zijn bij u om de hoek. Pijnacker-Nootdorp biedt een royaal winkelaanbod, goede scholen, een actief verenigingsleven en u kunt meestal gratis parkeren. U kunt genieten van meerdere natuur- en recreatiegebieden in de directe omgeving en woont dichtbij het Groene Hart. Werkt u in Rotterdam, Den Haag of Zoetermeer? Dan is Pijnacker-Nootdorp een ideale woonplaats. Met de auto en OV bent u binnen een half uur op uw werkplek. Als u naar het buitenland reist, kunt u gebruik maken van het nabijgelegen Rotterdam The Hague Airport. Jaarlijks vindt in het voorjaar de woonbeurs Pijnacker-Nootdorp plaats waar diverse organisaties op het gebied van wonen de vele mogelijkheden presenteren van wonen in de groene en tegelijkertijd centraal gelegen gemeente.

Nieuwbouw

Zoekt u een energiezuinige eengezinswoning met zonnepanelen, een ruime twee-onder-een-kapwoning of toch die vrijstaande woning met royale tuin? Pijnacker – Nootdorp heeft een ruim aanbod aan betaalbare koopwoningen, bijvoorbeeld op de grote nieuwbouwlocaties Ackerswoude en Keijzershof. Ook elders in de gemeente is er voldoende keuze aan nieuwe woningen in een dorpse of landelijke omgeving.

Meer lezen →

Kopen

Er zijn vele mogelijkheden om een nieuwbouwwoning te kopen in Pijnacker-Nootdorp. Maar u kunt natuurlijk ook voor een karakteristieke bestaande woning kiezen.

Makelaars

De makelaars van Pijnacker – Nootdorp helpen graag uw nieuwe thuis te vinden, of uw oude woning te verkopen. Diverse woningcorporaties verkopen voormalige huurwoningen voor een aantrekkelijke prijs via lokale makelaars.

Funda

Natuurlijk kunt u ook altijd Funda raadplegen voor het meest recente woningaanbod in de gemeente.

Vrije kavels

Heeft u een droomhuis in het hoofd en zoekt u alleen nog de ideale kavel om het op te bouwen? Dan biedt Pijnacker – Nootdorp u de kans deze droom te verwezenlijken. De gemeente heeft een keuze aan vrije kavels in Ackerswoude, Nootdorp en Oude Leede. Bouw uw eigen huis of sla de handen ineen met uw nieuwe buren en zet samen een twee-onder-een-kapwoning neer op aaneengesloten kavels. Aan een rustige weg of direct aan het water, u bent in ieder geval zeker van een groene kindvriendelijke omgeving en een perfecte ontsluiting naar de Randstad.

Vrije kavels in Pijnacker-Nootdorp:

Kavels Ackerswoude
Kavels Nootdorp

Huren

Ook voor huurders zijn er woningen in Pijnacker-Nootdorp, zowel bestaande als nieuwbouwwoningen. Via Woonnet-Haaglanden kunt u zoeken naar sociale huurwoningen in de gemeente. U schrijft zich op internet bij Woonnet in als woningzoekende en kunt dan reageren op het aanbod van huurwoningen in de regio Haaglanden. Deze worden op basis van inschrijfduur toegewezen, maar als bewoner van Pijnacker-Nootdorp heeft u soms voorrang. Het aanbod van particuliere huurwoningen kunt u het beste via Funda bekijken.

Huren in Pijnacker-Nootdorp:

Woonnet Haaglanden

Onderwijs

In Pijnacker-Nootdorp is er altijd een basisschool in de buurt. De gemeente heeft maar liefst 22 basisscholen. Daarnaast zijn er twee voor algemeen bijzonder onderwijs en één school voor speciaal basisonderwijs. U kunt kiezen uit katholieke, protestants-christelijke of openbare basisscholen. Als uw kind de grote stap naar de brugklas mag maakt, kan dit ook binnen de gemeente. Het Stanislas College geeft onderwijs op alle niveaus, VMBO, HAVO en VWO. Voor vervolgopleidingen is er voldoende keuze in de omringende steden. Uw kind hoeft nooit langer dan een half uur naar de hogeschool of universiteit te reizen!

Scholen in Pijnacker-Nootdorp