Wonen

Pijnacker-Nootdorp biedt dorps wonen in een landelijke groene omgeving. In deze gemeente vindt u een ruim aanbod aan huur- en koopwoningen, bestaande en nieuwbouwwoningen in verschillende prijsklassen. Ook zelfbouw op een vrije kavel is mogelijk!

Voorzieningen

De belangrijkste voorzieningen zijn bij u om de hoek. Pijnacker-Nootdorp biedt een royaal winkelaanbod, waar u meestal gratis kunt parkeren. Verder zijn er goede scholen, en een actief verenigingsleven. Dicht bij het Groene Hart van de Randstad kunt u genieten van meerdere natuur- en recreatiegebieden in de directe omgeving.

Bereikbaarheid

Werkt u in Rotterdam, Den Haag of Zoetermeer? Dan is Pijnacker-Nootdorp een ideale woonplaats. Met de auto en OV bent u binnen een half uur op uw werkplek. Als u naar het buitenland reist, kunt u gebruik maken van het nabijgelegen Rotterdam The Hague Airport.

Man bij waterplas in Pijnacker

Nieuwbouw

Zoekt u een energiezuinige eengezinswoning met zonnepanelen? Een ruime twee-onder-een-kapwoning? Of toch die vrijstaande woning met royale tuin?

Nieuwbouwlocaties

Pijnacker-Nootdorp heeft een ruim aanbod aan betaalbare koopwoningen. Bijvoorbeeld op de grote nieuwbouwlocaties Ackerswoude en Keijzershof.

Ook elders in de gemeente is er voldoende keuze aan nieuwe woningen in een dorpse of landelijke omgeving.

Meer lezen →

Arno van der Sande poseert samen met zijn vrouw en kind in een nieuwbouwwijk voor shoot Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp

Bestaand huis kopen

Er zijn veel nieuwbouwwoningen te koop in Pijnacker-Nootdorp. Maar misschien wilt u liever een bestaand huis kopen. Of eentje waar u lekker in kunt klussen.

Lokale makelaars

De makelaars van Pijnacker-Nootdorp zijn lokaal bekend. Ze helpen u graag uw nieuwe thuis te vinden, of uw oude woning te verkopen.

Funda

Natuurlijk kunt u ook altijd op Funda kijken voor het actuele woningaanbod in de gemeente.

Huizen aan het water bij de straat Bromelia in Nootdorp

Vrije kavels

Heeft u een droomhuis in het hoofd en zoekt u alleen nog de ideale kavel om het op te bouwen? In Pijnacker-Nootdorp wordt uw droom werkelijkheid!

Locatie, locatie

Aan een rustige weg of direct aan het water? U bent in ieder geval zeker van een groene, kindvriendelijke omgeving en een perfecte ontsluiting naar de Randstad.

Bouw uw eigen huis

Vrije kavels vindt u in Pijnacker (Ackerswoude) en Nootdorp. Bouw uw eigen huis of sla de handen ineen met uw nieuwe buren. Zet bijvoorbeeld samen een twee-onder-een-kapwoning neer op aaneengesloten kavels.

Vrije kavels in Pijnacker-Nootdorp:
Kavels Ackerswoude
Kavels Nootdorp

Kavels aan de Holenduiflande in Pijnacker, gelegen aan een meertje

Huren

Ook voor huurders zijn er woningen in Pijnacker-Nootdorp. U kunt zowel bestaande als nieuwbouwwoningen huren.

Woonnet Haaglanden

Zoekt u een sociale huurwoning in Pijnacker-Nootdorp? Schrijf u dan in als woningzoekende op de website van Woonnet Haaglanden. Daarna kunt u reageren op het aanbod van huurwoningen in de regio Haaglanden. De huurhuizen worden op basis van inschrijfduur toegewezen. Maar als bewoner van Pijnacker-Nootdorp heeft u soms voorrang.

Huren in Pijnacker-Nootdorp: www.woonnet-haaglanden.nl

Funda

Het aanbod van particuliere huurwoningen kunt u het beste via Funda bekijken.

Hanne de Ridder en kinderen voeren de eenden en ganzen bij de sloot

Onderwijs

Uw kind lopend of op de fiets naar school? Dat kan in Pijnacker-Nootdorp. Er is altijd een school in de buurt. Basisscholen, voortgezet onderwijs. En voor MBO, HBO of universiteit hoeft uw kind nooit langer dan een half uur te reizen.

Basisonderwijs

Er is altijd een basisschool dichtbij. De gemeente heeft er maar liefst 22! Daarnaast zijn er twee voor algemeen bijzonder onderwijs en één school voor speciaal basisonderwijs. U kunt kiezen uit katholieke, protestants-christelijke of openbare basisscholen.

Voorgezet onderwijs

Als uw kind de grote stap naar de brugklas mag maakt, kan dit ook binnen de gemeente. Het Stanislas College geeft onderwijs op alle niveaus: VMBO, HAVO en VWO.

Vervolgonderwijs

Voor vervolgopleidingen is er voldoende keuze in de omringende steden. Uw kind hoeft nooit langer dan een half uur naar de hogeschool of universiteit te reizen!

Meer informatie over onderwijs in Pijnacker-Nootdorp

Jonge kinderen rennen het schoolplein op