Vrije tijd

In Pijnacker-Nootdorp hoeft u zich nooit te vervelen! De gemeente staat bekend om haar rijke verenigingsleven en er zijn enorm veel sportmogelijkheden in de omgeving, van voetbal tot snowboarden. Er zit vast een activiteit bij die u aanspreekt. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan circuslessen, een instrument leren bespelen, toneel, ballet en nog veel meer. Kunstliefhebbers genieten van de vele kunstwerken in de openbare ruimte en voor de creatievelingen zijn er toneelgroepen en schilderlessen.

Wielrenners over de N470 tussen Delfgauw en Pijnacker

Cultuur

In Pijnacker-Nootdorp kunt u via de kunstroutes langs de vele beelden lopen die de straten en plantsoenen opvrolijken. Ook kunt u zelf aan de slag. Er is veel te doen op cultureel en creatief gebied. Pak de blokfluit weer op in de blokfluitlessen voor volwassenen, leer tekenen en schilderen of test uw plankenkoorts bij Theatersport. Cultuur IMPULS Delfgauw biedt een handig overzicht van cursussen en activiteiten. Kinderen kunnen kiezen uit een enorm aanbod aan danslessen, toneel en theaterclubs of muziekles. Vanaf 5 jaar oud kunnen de kleinsten bijvoorbeeld al blokfluit leren spelen of balletles volgen. In Nootdorp en Pijnacker is een bibliotheek waar allerlei leuke culturele activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Nootdorp heeft haar eigen theater CulturA, met een aanbod voor alle leeftijden.

Theater CulturA Nootdorp
Cultuur IMPULS Delfgauw
Bibliotheek Oostland

Kunstroutes door Pijnacker-Nootdorp

Meer lezen →

Rob Kijzers poseert in de muziekschool voor shoot Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp

Evenementen

Evenementen genoeg in Pijnacker-Nootdorp. Er is altijd wat te doen in de winkelcentra van Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw, zoals de braderieën, foodfestivals en de gezellige wekelijkse markt. Maar daar blijft het niet bij.

Evenementen op de kalender

De gemeente Pijnacker-Nootdorp bruist van de activiteiten, zoals

Pijnacker-Nootdorp heeft ook een groot cultureel evenement: De Verbeelding. In het najaar u genieten van straattheater, muziek, een atelierroute, exposities en een kunstmarkt.

Of wilt u eens binnenkijken bij de glastuinbouw? Een belangrijke bedrijfstak voor de gemeente. Het landelijke evenement ‘Kom in de Kas’ is dan een mooie gelegenheid.

Kijk voor alle activiteiten op onze Evenementenlijst.

Organisator beursvloer Birgit Snelleman van Pijnacker-Nootdorpse uitdaging poseert voor shoot Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp

Horeca

Gezellig een drankje drinken op een zonnig terras, met de voeten in het zand een patatje eten, dat kan in Pijnacker-Nootdorp. Verschuild in het groen van het Buytenhout liggen verschillende restaurants, cafés en brasserieën. In de dorpskernen van de gemeente kunt u altijd terecht voor een hapje en drankje in de sfeervolle centra van Delfsgauw, Pijnacker en Nootdorp. Alle winkelcentra hebben hun eigen cafés en gezellige terrassen om tijdens of na het winkelen bij te komen.

Ober op terras bij Eetcafe 1837

Sport

Pijnacker-Nootdorp heeft een uitgebreid aanbod van binnen- en buitensporten als u zich wilt ontspannen of juist een manier zoekt om nieuwe energie op te doen! In de acht binnensportlocaties van de gemeente kunt u allerlei soorten balsporten, vechtsporten en andere sporten proberen. Op de sportparken ‘sGravenhout, de Groene Wijdte, Centrum Nootdorp en Keijzershof kunt u buiten voetballen, korfballen, tennissen, handballen en hockey spelen. Daarnaast zijn er in het Buytenhout veel plekken waar u kunt buitensporten, van mountainbiken tot paardrijden en de gemeente heeft ook een eigen scoutingvereniging.

Sportlocaties:

Binnensportlocaties
Buitensportlocaties
Sportverenigingen
Zwembad De Viergang

Sportief geklede dame bij trimbaan Tolhek Pijnacker