Ondernemen

Ondernemen in Pijnacker-Nootdorp kan op vele manieren. Het gebied staat bekend om haar innovatieve ondernemers, met name in de glastuinbouw. Deze branche is hier koploper in nieuwe kasvormen en technologieën zoals aardwarmtepunten, teelttechniek en logistiek.

Horeca en detailhandel bevinden zich in en rond de winkelcentra, met actieve ondernemersverenigingen.

Bedrijventerrreinen

Andere ondernemers hebben hun plek gevonden op de goed bereikbare bedrijventerreinen Ruyven, Oostambacht en Boezem West. Daarnaast worden nieuwe terreinen Heron en Boezem-Oost gerealiseerd. Er is dus voldoende ruimte voor nieuwe bedrijven. De lokale ondernemers ontmoeten u graag!

Ted poseert in de kas van Duijvestijn Tomaten voor shoot Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp

Boezem Oost

Bedrijventerrein Boezem Oost wordt ten noorden van Pijnacker gerealiseerd, aan het huidige bedrijvenpark Boezem West. Er is ruimte voor bedrijven in milieucategorieën t/m 4.2 en de kavels zijn variabel. Het gebied is ideaal voor lokaal en regionaal actieve ondernemers en bereikbaar via de A12 en A13. In 2018 krijgt het terrein met de aanleg van de Oostelijke Randweg direct toegang tot de N470 voor een snelle verbinding naar de A12 en A13.

Meer lezen →

Ondernemer op bedrijventerrein Boezem Oost

Heron

Bedrijvenpark Heron ligt direct aan de snelweg A12 bij het Prins Clausplein en is daarmee prima ontsloten. Een goede locatie voor bedrijven die lokaal, regionaal of (inter)nationaal opereren. Bedrijvenpark Heron is zichtbaar vanaf de A12 en de metro en aantrekkelijk ingericht als zichtlocatie. Bedrijven tot en met milieucategorie 4.2 zijn van harte welkom op dit representatieve bedrijvenpark. Er zijn kavels van verschillende grootte beschikbaar. De ligging garandeert een snelle verbinding met de Randstad, Rotterdam The Hague Airport, TU Delft, de dependance van de Universiteit van Wageningen in Bleiswijk en Inholland in Den Haag. Via de eigen metrohalte Nootdorp is Den Haag Centraal binnen 10 minuten en Rotterdam Centraal binnen 20 minuten te bereiken.

Meer lezen →

Ondernemer op bedrijventerrein Heron

Bestaande terreinen

Pijnacker-Nootdorp heeft naast de twee nieuwe bedrijventerreinen Boezem Oost en Heron nog drie goedlopende terreinen. Bij Delfgauw ligt het moderne bedrijvenpark Ruyven (50 ha), waar zowel landelijk opererende bedrijven als lokale bedrijven een prettige werkplek hebben gevonden. Door de ligging vlak naast de A13 genieten ondernemers van een snelle verbinding met de omgeving. Bedrijventerrein Oostambacht (13 ha) ligt naast Nootdorp en heeft een kleinschalig en dorps karakter door kleinere bedrijven met bedrijfswoningen. Het heeft ook een gedeelte met grotere kantoorpanden en bedrijfsverzamelgebouwen dat zeer geschikt is voor groothandel, bouw en lichte industrie. Het terrein ligt naast de A12 in de zuidvleugel van de Randstad. Ten oosten van Pijnacker ligt ten slotte bedrijventerrein Boezem West.

Bedrijvenpark Ruyven
Bedrijvenpark Oostambacht
Bedrijvenpark de Boezem

Een vrouw plukt de rijpe bloemen in de kas