Natuur

Pijnacker-Nootdorp ligt vlakbij de Randstad. Maar het heeft veel groene ruimte! Zoals het grote natuur- en recreatiegebied Buytenhout. Dat biedt vele mogelijkheden voor recreatie en buitensporten. Bijvoorbeeld paardrijden of watersporten. En met de fiets bent u zo in het groen.

Actief in de buitenlucht

Zoveel natuurgebieden in de omgeving maken de gemeente een goede basis voor een actieve dag in de buitenlucht!

Gebieden

Het regiopark Buytenhout is hét natuur- en recreatiegebied in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. In het 15 kilometer lange, met uitgebreide fiets- en wandelpaden doorsneden groengebied voelt de Randstad mijlenver weg.

Divers landschap

Het landschap is heel divers, met bosgebieden, heuvels en nat grasland waar runderen en andere grazers vrij rondlopen. U kunt het gebied lopend of met de fiets of te paard verkennen en er zijn veel mogelijkheden voor buitensporten. Bijvoorbeeld roeien, surfen en zelfs langlaufen, als het weer het toestaat. De kinderen kunnen genieten van een speelbos en de fijne strandjes langs de meren van het park.

Groenzoom

Liefhebbers van het Hollandse landschap moeten zeker naar de Groenzoom gaan. Dit natuurgebied op de grens van de gemeente Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp biedt prachtige uitzichten.

Oude Leede

Het Oude Leedegebied in het zuiden van de gemeente leent zich samen met het vogelgebied de Ackerdijkse Plassen goed voor lange wandel- en fietstochten.

Meer over regiopark Buytenhout
Meer over de Groenzoom

Recreatie

In het natuur-en recreatiegebied Buytenhout kunt u gebruik maken van een uitgebreid netwerk van fietspaden, wandelpaden en ruiterpaden. Er zijn korte en langere wandelpaden en speciale paden die ook begaanbaar zijn met rollator of kinderwagen. Ook zijn er twee mountainbike routes in het gebied en de rivieren en kreken zijn te verkennen met een roeiboot. In de zomer is het heerlijk zwemmen, surfen en vissen in de Dobbeplas. In de winter is er een ijsbaan naast de Dobbeplas en kunt u zelfs langlaufen als er genoeg sneeuw ligt! Er zijn genoeg restaurants om even bij te komen. Geniet van de zon en een kopje koffie, iets te eten of bijvoorbeeld van een high tea bij Café du Midi.

Fiets- en wandelroutes

Meer lezen →