Natuur

Pijnacker-Nootdorp ligt vlakbij de Randstad. Maar het heeft veel groene ruimte! Zoals het grote natuur- en recreatiegebied Buytenhout. Dat biedt vele mogelijkheden voor recreatie en buitensporten. Bijvoorbeeld paardrijden of watersporten. En met de fiets bent u zo in het groen.

Actief in de buitenlucht

Zoveel natuurgebieden in de omgeving maken de gemeente een goede basis voor een actieve dag in de buitenlucht!

Saskia Somai poseert op het fietspad bij het Delfste Hout voor shoot Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp

Gebieden

Het regiopark Buytenhout is hét natuur- en recreatiegebied in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. In het 15 kilometer lange, met uitgebreide fiets- en wandelpaden doorsneden groengebied voelt de Randstad mijlenver weg.

Divers landschap

Het landschap is heel divers, met bosgebieden, heuvels en nat grasland waar runderen en andere grazers vrij rondlopen. U kunt het gebied lopend of met de fiets of te paard verkennen en er zijn veel mogelijkheden voor buitensporten. Bijvoorbeeld roeien, surfen en zelfs langlaufen, als het weer het toestaat. De kinderen kunnen genieten van een speelbos en de fijne strandjes langs de meren van het park.

Groenzoom

Liefhebbers van het Hollandse landschap moeten zeker naar de Groenzoom gaan. Dit natuurgebied op de grens van de gemeente Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp biedt prachtige uitzichten.

Oude Leede

Het Oude Leedegebied in het zuiden van de gemeente leent zich samen met het vogelgebied de Ackerdijkse Plassen goed voor lange wandel- en fietstochten.

Meer over regiopark Buytenhout
Meer over de Groenzoom

Ruiter op paard voor Dobbeplas

Recreatie

Voor recreatie is in Pijnacker-Nootdorp alle ruimte. Verken bijvoorbeeld natuur-en recreatiegebied Buytenhout via het uitgebreide netwerk van fietspaden, wandelpaden en ruiterpaden. Er zijn ook speciale paden die geschikt zijn voor rollator of kinderwagen. Verder zijn er twee mountainbikeroutes in het gebied.

In de zomer genieten uw kinderen van een speelbos en de fijne strandjes bij de Dobbeplas. En in de winter zijn er twee ijsbanen en kunt u zelfs langlaufen als er genoeg sneeuw ligt!

In de Groenzoom worden regelmatig rondleidingen gegeven door de beheerder. Daarnaast leent ook het Oude Leedegebied zich erg goed voor weidevogelspotten.

Genoeg actief geweest? Dan zijn er verschillende restaurants om even bij te komen. Geniet van de zon en een kopje koffie, iets te eten of bijvoorbeeld van een high tea. Meer lezen →

H. Renders poseert bij de Dobbeplas voor shoot Natuulijk Pijnacker-Nootdorp