Ligging

Pijnacker-Nootdorp is een gezellige, landelijke gemeente vlak naast de Randstad. Deze populaire groeigemeente vindt haar oorsprong in de middeleeuwen en is ontstaan uit kleine landbouwgemeenschappen in de dorpskernen Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Het is een heerlijke plek om te wonen, met de rust en groene ruimte van een dorp, een divers aanbod aan winkels en dicht bij de steden Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer.

Ondernemers profiteren van de goede verbindingen met deze steden en het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. U kunt hier heel goed uw bedrijf vestigen en zult al snel contact kunnen leggen met de vele actieve ondernemers van Pijnacker-Nootdorp.

Bereikbaarheid

Pijnacker-Nootdorp ligt in het groene gebied tussen Den Haag, Delft, Rotterdam en Zoetermeer en wordt prima ontsloten door de A12, A13 en A4. Parkeren in Pijnacker is meestal gratis en bij winkelcentra maakt u gebruik van de parkeergarages.

De metro heeft drie stations in de gemeente; Pijnacker-Zuid, Pijnacker Centrum en Nootdorp. Op deze stations stopt metrolijn E, die u comfortabel en binnen 20 minuten naar Rotterdam Centrum, Den Haag of Zoetermeer brengt. Ook met de bus is de gemeente goed bereikbaar. Daarnaast rijdt de buurtbus elk uur een ronde. Rotterdam The Hague Airport is met de auto vanuit Pijnacker binnen een kwartier te bereiken, of binnen een half uur met de bus. Voor alle actuele reistijden, kijk op www.9292.nl.

Omgeving

Pijnacker-Nootdorp is omringd door natuurgebieden en weilanden, het landelijk karakter is in deze gemeente nog goed voelbaar. Verken de uitgebreide paden door natuur- en recreatiegebied Buytenhout, roei door het waterrijke groengebied De Groenzoom of fiets door de groene polders in het buurtschap Oude Leede.

De gemeente biedt door de ligging vlakbij Den Haag, Delft, Rotterdam en Zoetermeer en de goede ontsluiting makkelijk toegang tot een groot aantal stedelijke voorzieningen. Even naar de Erasmusbrug, het Gemeentemuseum van Den Haag bezoeken of snowboarden in Zoetermeer, in een half uur bent u op locatie.

Ligging van Pijnacker-Nootdorp (Google Maps)