15 augustus 2018

Rustpunt in Oude Leede

Even uitblazen tijdens je fietstocht? Dat kan in Oude Leede! Nog niet eens officieel geopend, maar de fietsers weten het rustpunt van Dirk en Isabella Gravesteyn in Oude Leede al te vinden. Sinds de aanleg van een nieuwe fietsverbinding kwamen veel recreanten bij het bedrijf over de vloer. Dus het was voor de familie Gravesteyn een logische stap.

Wat is een Rustpunt?

Rustpunten liggen aan een fiets- of wandelroute, vaak op een onverwachte en mooi gelegen plek. Fietsers en wandelaars kunnen hier (via zelfbediening) een kopje koffie of thee drinken. Ook kunnen ze naar het toilet gaan of de elektrische fiets of de smartphone opladen. Op de meeste locaties kun je een kijkje nemen op het erf zelf en iets opsteken over de cultuurhistorie van het pand en de streek. Op enkele Rustpunten kun je zelfs eigen agrarische producten kopen. Of de boerderij of beeldentuin bekijken.

Waar vind je ze?

Behalve het rustpunt in Oude Leede, opent er binnenkort ook eentje aan de Nieuwkoopseweg in Pijnacker. Maar er zijn meer Rustpunten, verspreid over het land. Op www.rustpunt.nu vind je een overzichtskaart, fietsroutes en veel informatie.

Rustpuntbord en -vlag voor boerderij Gravesteyn Oude Leede

< Alle nieuwsberichten