15 mei 2018

Open boerderijdag 21 mei

De familie Gravesteyn doet dit jaar voor de 5e keer mee aan de Campina Open Boerderijdagen. Ontdek waar de melk vandaan komt, struin door het weiland of doe de koeien-skippy.

De familie Gravesteyn kijkt er naar uit om jullie te ontvangen op 21 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur! Het bedrijf ligt dicht tegen de bebouwde kom, met zelfs een fietspad tussen stal en weiland door. Dus kom vooral op de fiets!

Het gezin bestaat uit Dirk(39), Isabella(40), Tim(12) en Niels(9). Sinds 2016 volgt deze boerderij een biologische bedrijfsvoering en sinds november 2017 leveren ze biologische melk aan FrieslandCampina. Boer Dirk: “De omschakeling is heel goed bevallen, wij bleken al bijna biologisch te werken en de aanpassingen die we nog moesten doen hebben we positief ervaren”.

Verder passen ze vrijwillig weidevogelbeheer toe op eigen grond en worden daarnaast natuur gronden beheert voor Natuur Monumenten. “Graag stellen wij ons bedrijf open, onder meer door gecertificeerd educatiebedrijf te worden”. Het mooist aan het werk als veehouder vinden ze om van gras melk te maken en de dynamiek van het vee en de seizoenen.

Kom indien mogelijk op de fiets!

www.melkveebedrijfgravesteyn.nl

Oude Leedeweg 25
2641NL Pijnacker

Bezoekers in de wei bij de koeien

< Alle nieuwsberichten