14 februari 2018

Historie Akkerdijksche polder

De Akkerdijksche Polder kent een lange geschiedenis. De waterloop de Oude Leede en de ontginning en vervening waardoor de Ackkerdijkse Plassen ontstonden spelen een belangrijke rol. Wil je meer weten over de historie van dit groene buitengebied? Kom dan naar de lezing op 22 februari in ‘De Acker’ in Pijnacker.

Ophaalbrug in Bovenmolenweg Oude LeedeFrits van Ooststroom laat in zijn lezing de molens en gemalen aan bod komen, evenals de negen boerderijen die in de polder staan. Sommigen daarvan dateren al van de zeventiende eeuw, maar op oudere kaarten stond er soms ook al een boerderij. Is daar nog iets van terug te vinden?

De lezing vindt plaats op donderdag 22 februari 2018 in ‘De Acker’, Park Berkenoord 2, Pijnacker. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis voor leden. Belangstellende niet-leden zijn ook van harte welkom (bijdrage 5 euro).

Ophaalbrug in Bovenmolenweg Oude Leede

< Alle nieuwsberichten